Friday, 22 February 2013

Post-natal osteopath visit, Lausanne


Post-natal issues (coccyx pain, back pain etc)?  Osteopathe might be able to help..!
 
I gave birth in CHUV, and there a mid-wife recommended an appointment with one. Not being familiar this kind of treatment, I read articles on the internet and had a chat with a couple of friends. As a result decided to give it a go.
 
Not having any references to a certain practicioner in Lausanne, I went to see the lady who works with the hospital. Not really expecting to get anything out of the appointment, I was quite happily surprised - the tailbone bothers me much, much less since, and my baby who refused to turn her head over to the left now does it without a problem.  To help with the latter we also did a lot of excercises at home, but I saw a clear improvement right after our visit.

In case there's a reader wondering if osteopathy can be useful, I'd say in my opinion it's definitely worth a try!
 
***
 
Mut ohjattiin synnytyslaitokselta hakemaan apua osteopaatilta häntäluukipuun ja niinpä jonkin aikaa sitten kävin tällaisessa hoidossa. Oikeastaan en tiennyt osteopatiasta juuri mitään tätä ennen, eikä odotukset olleet mitenkään korkealla - päätin kuitenkin kokeilla, sillä muutamalla ystävälläkin oli positiivisia kokemuksia.
 
Täällä Sveitsissä on tavallista ottaa aika myös vauvalle, joten pikkuinen tuli mukaani ja odotteli ensin leikkimatolla kiltisti vuoroaan kun itse olin hoitopöydällä :)
 
Tulos: Häntäluu kipuilee hieman vieläkin, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen. Vauvalla taas oli hankaluuksia pään vasemmalle kääntämisen kanssa ja hän sai apua tähän. Päänkääntöharjoitukset oli meillä tosin ahkerasti käynnissä kotonakin, joten vaikea oikeastaan sanoa mikä sitten auttoi eniten - joka tapauksessa ongelma katosi juuri hoidon jälkeen.
 
Ehdottomasti olen tyytyväinen että käytiin :)

Photo: www.psychoenfants.fr

2 comments:

Sarafina said...

Itse urheilen todella paljon ja kremppaa on milloin missäkin. Viime vuonna kokeilin osteopatiaa hieronnan sijaan ja täytyy kyllä sanoa, että itselle osteopatiasta on ollut huomattavasti enemmän apua. :) Olenkin siitä lähtien suositellut osteopatiaa myös kaikille muillekin!

Piretta said...

Sarafina hei! Kiva kuulla muidenkin kokemuksia osteopatiasta ja hienoa että siitä on sullekin ollut apua! Meillä on vauvan kanssa vielä seurantakäynti muutaman viikon päästä, ja aion jatkossakin kääntyä osteopaatin puoleen jos tarvetta on :) Ihana blogi sinulla muuten!